Alles over fagotten

Bassoon.com | Maarten Vonk helpt je om je fagot beter te leren begrijpen waardoor je meer uit je fagot haalt. Een gratis e-book over de historische ontwikkeling ligt op je te wachten

Page content

Bassetto

FAGOTTINO IN G (kwint)

fagot.nl/bassetto/fagottino/bassetto1

In onze werkplaats in Zwitserland werken we met drie mensen aan de bouw van drie uitvoeringen van onze kwintfagot.  Met veel toewijding en vakmanschap bouwen we een blok hout om tot een prachtig instrument.

In 2002 voltooide Walter Bassetto, eigenaar van de firma BASSETTO BLASINSTRUMENTE zijn eerste fagottino. Met zijn opleidingen als fijnmetaaltechnicus, instrumentenbouwer en fagottist gaven hem de nodige capaciteit gegeven om zijn ideeën uit te voeren, Hij legt daarbij het accent op een optimale boring en uitgekiende plaatsbepaling van de toongaten. Daarnaast was het voor hem essentieel dat zijn instrumenten met gewone rieten gespeeld konden worden. Na enkele jaren van bouwen en testen werden in 2005 de eerste drie modellen op de Musikmesse in Frankfurt aan het grote publiek getoond.fagot.nl/bassetto/fagottino/bassetto2

De instrumenten werden goed ontvangen en vele Europese kinderen spelen nu met veel plezier. De kwintfagot blinkt uit door een goede intonatie, een lage blaasweerstand en spreekt makkelijk aan.

Het uitgebreide model B98 wordt nu met succes als bij-instrument gebruikt in een fagotensemble een hogere partij te spelen. De klankkleur voegt veel toe.
Door de extra kleppen en doorgevoerde vingerhulzen is het alleen maar attractiever geworden.
Met gemak kan de fagottino over drie octaven spelen.

fagot.nl/bassetto/team-bassettoklein

Contact:
FagotAtelier Maarten Vonk

BASSETTO BLASINSTRUMENTE
Wiesenstrasse 13
8500 Frauenfeld
Schweiz

T: 0041 (0)52 722 43 61
E. bassetto@bluewin.ch

 

Comment Section

0 reacties op “Bassetto

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: