Alles over fagotten

Bassoon.com | Maarten Vonk helpt je om je fagot beter te leren begrijpen waardoor je meer uit je fagot haalt. Een gratis e-book over de historische ontwikkeling ligt op je te wachten

Page content

Amati Rodewald kinderfagot

Das Brummbärchen / Het Brombeertje

 

‘Brombeertje’ heet de kinderfagot, die door de firma Amati in samenwerking met de vakman Gerwin Rodewald werd ontwikkeld. Hij werd genoemd naar een compositie van Julius Fučik met de titel “Der alte Brummbär”.

Het bijzondere aan defagot.nl/amati/rodewald/M2061M-1008ze fagot is dat de baspijp kan worden verwisseld om het instrument aan het kind aan te passen. Voor kleinere kinderen neem je de lichte baspijp, die tot de lage C komt en waarmee de hele fagot slechts 2100 gram weegt (op de foto in het midden). De stemming is net als bij de grote fagot in C, daarmee valt het lastige transponeren weg. Een speciaal gebogen es verkort de afstand tussen het riet en de duimsteun, zodat het kind de rechterarm niet zo ver hoeft te strekken.

 

Later kan de dan de lichte baspijp tegen de complete versie tot de lage bes worden uitgewisseld, waarfagot.nl/amati/rodewald/M2061M-1008door de fagot zijn gehele tonale omvang krijgt (op de foto rechts). Deze combinatie wordt meestal op muziekscholen gebruikt, de kleine of de grote versie is echter ook afzonderlijk leverbaar.

Ter vergelijk; op de foto aan de linkerkant een kwartfagot van Wolf voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vele leerlingen vanaf zeven jaar spelen intussen op dit model dat door zijn lichte gewicht, zijn kindvriendelijke mechaniek en lichte aanspraak fagottisten enthousiast maakt.
Op het Duitse concours ‘Jugend Musiziert’ werden al talrijke prijzen op regionaal en provinciaal niveau behaald.
Ook ouders zijn blij met een fagot met een ongeëvenaarde prijs die hen financieel ontlast.

Contact:
FagotAtelier Maarten Vonk

Gerwin Rodewald
Am Treppchen 178
D 56077 Koblenz-Ehrenbreitstein
T +49-261-703285
E info@basson.de
W www.basson.de

TOP

 

Comment Section

0 reacties op “Amati Rodewald kinderfagot

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: