Alles over fagotten

Bassoon.com | Maarten Vonk helpt je om je fagot beter te leren begrijpen waardoor je meer uit je fagot haalt. Een gratis e-book over de historische ontwikkeling ligt op je te wachten

Page content

Guntram Wolf

Guntram Wolf uit Kronach bouwt veel verschillende blaasinstrumenten.

Moderne fagotten, klassieke- en barokfagotten en voorlopers daarvan. Daarnaast bouwt Wolf ook historische hobo’s en klarinetten.

fagot.nl/gutram-en-peter-wolf-met collega's

De moderne fagotten worden in meerdere maten gebouwd:
De gewone fagotten S 2000 en S 2000 Plus. Een fagottino in verschillende uitvoeringen, kwartfagot, kwintfagot en zelfs een oktaaffagot. de Kontraforte is een geheel nieuw bedacht instrument, in de stemming van de contrafagot, maar de Kontraforte kan fluisterzacht , maar ook heel luid spelen in met net zo’n gemak een octaaf hoger spelen. Een heel bijzonder project dat als geslaagd mag worden beschouwd.

Na het overlijden van Guntram heeft zijn zoon Peter het bedrijf overgenomen. Peter innoveert verder met nieuwe technieken en instrumenten zoals de bas hobo, de Lupophone en de nieuwe fagot tot lage A de Bassophone.

Fagottino

Wolf heeft een grote ervaring in het bouwen van fagottino’s. In de 80-er jaren van de vorige eeuw is Guntram Wolf daarmee begonnen. Er is nu een fagottino voor kinderen, maar ook leverbaar voor volwassenen die de bijzondere klank gebruiken om hoge solo’s te spelen bv in een blazersensemble. De kleine fagotten zijn ook van esdoorn hout gemaakt en hebben net als de grote fagot een hardrubber voering. De fagottino is speelbaar met gewone fagotrieten en speelt makkelijk over het gehele register in een stabiele stemming (Fg4 en Fg5). Lees meer bij Alles over Kinderfagotten.

Fagot S 2000 / S 2000 plus

Deze fagotten hebben de professionele kwaliteit en spelen gelijkmatig en zuiver over het hele bereik. Het esdoornhout heeft jaren liggen drogen. Alle houtbewerkingen worden gedaan met een computergestuurde (CNC) machine, waardoor alle maatvoeringen met een heel grote nauwkeurigheid gerealiseerd kan worden.  De verzilverde kleppen zijn voorzien van 7 rollers. De doorgevoerde vingergaten zijn gevoerd met hardrubberbuisjes die uitsteken in de boring tegen wateroverlast. De buitenkant is hoogwaardig gelakt met een matte synthetische lak. De S 2000 plus is in principe het zelfde als de S 2000 maar met speciaal uitgezocht hout.

  • prachtig gevlamd ahornhout (S2000 plus)
  • vogelogen ahorn voor de (S2000 plus V)
  • ook leverbaar in Taxushout  (S2000 plus E)

   fagot.nl/wolf-kontraforte

  • een hoge-klep is standaard
  • andere kleppen zijn als optie mogelijk

De verschillende houtsoorten geeft elk van hen z’n eigen specifieke klank. impregnatie van het hout verbetert de resonantie nog meer. Alle kleppen die geen lange assen hebben zijn voorzien van een gepatenteerd systeem dat er voor zorgt dat eenmaal afgestelde klep  nooit meer gerammel kan geven!

Kontraforte

Een compleet nieuw ontwikkelde soort contrafagot die ontstaan is uit een samenwerking met Benedikt Eppelsheim uit München.
De contrafagot waar velen van gedroomd hebben. Een contra waar je met de zelfde grepen ruim 4 octaven kunt spelen en alles staat als een huis en stemt net zo makkelijk over het hele register. Het warme en volle geluid mengt perfect met de andere fagotten en andere blaasinstrumenten (vergelijkingsonderzoek Technische Universiteit Dresden). Het patent van de nooit lawaaimakende kleppen is ook hier toegepast op het verder geheel uit hout bestaande instrument. De Kontraforte is speelbaar met eigen extra brede rieten, maar kan met een extra opzetstukje op het es ook bespeeld worden met een “normaal” contrafagotriet.

Contact: FagotAtelier Maarten Vonk

Guntram Wolf Holzblasinstrumente GmbH
Im Ziegelwinkel 13
96317 Kronach
Deutschland
Tel.: +49 9261 506 790
Fax: +49 9261 527 82
E: info@guntramwolf.de
W: www.guntramwolf.de

Comment Section

0 reacties op “Guntram Wolf

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: